Kanapių sėklų aliejus yra šiek tiek riešutų aromato. Tačiau svarbu visada naudoti šaltą kanapių aliejų. Kai tik kanapių aliejus kaitinamas, jis pradeda rūkti ir sudegina vertingas maistines medžiagas ir riebalų rūgštis. Pasirinkus šalto spaudimo kanapių sėklų aliejų, išsaugomas natūralus ir gausus mūsų organizmui labai naudingų ingredientų spektras. Kanapių aliejuje yra iki 80 proc. mums, žmonėms, būtinų nesočiųjų riebalų rūgščių. Tačiau dėl to alyva nėra ypatinga. Svarbiausia yra tai, kad omega-3 ir omega-6 nepakeičiamųjų riebalų rūgščių santykis yra 3:1. Jame taip pat yra svarbių mineralų, pavyzdžiui, kalcio ir magnio, kalio ir geležies, cinko ir fosforo, mangano ir vario bei natrio. Kanapių aliejus taip pat gali pasižymėti reta gama linoleno rūgštimi. Be antrinių augalinių medžiagų, kanapių sėklų aliejuje gausu vitaminų B1 ir B2, vitamino E ir beta karotino. Pastarasis yra vitamino A pirmtakas ir labai svarbus mūsų akims. Vitaminas E, kuris taip pat dažnai vadinamas grožio vitaminu, dėl savo antioksidantų naikina laisvuosius radikalus ir taip apsaugo nuo ankstyvo ląstelių senėjimo.